CUSTOMIZE YOUR TEA & COFFEE CARD
YOUR TEAM WITH OUR SHIRTS? ASK US!
CREATE YOUR OWN ORGANIC COLDBREW ICE TEA
  • Informatie
  • Reviews
  • Product Tags

Yerba Maté is een theeachtige traditionele drank die door miljoenen mensen in Zuid-Amerika, met name in Argentinië, gedronken word. Ook in Amerika en Europa heeft men Yerba Maté ontdekt en drinkt men het vaak als een gezonde vervanger voor koffie. 

'Yerba' staat voor de thee/kruidenblaadjes én 'Maté' is de drink kop (kalebas) waaruit men de yerba op een traditionele manier (mate cebado) drinkt. Overgoten met heet water en je drinkt het door middel van een 'bombilla' (filterrietje). Je kunt de Yerba Maté ook klaarmaken zoals je normaal thee of koffie zou zetten (mate cocido).

De Yerba is afkomstig van de bladeren van de Ilex Paraguariensis, een plant die groeit in Zuid-Amerika. De bladeren worden geplukt en daarna gedroogd en verwerkt.
Yerba Maté bevat 24 vitaminen en mineralen, 15 aminozuren en 11 polyfenolen, een groep van fyto chemicaliën die fungeren als krachtige antioxidanten.

Naast polyfenolen, bevatten Yerba Maté bladeren saponinen. Saponinen zijn fyto chemicaliën die het immuunsysteem versterken en het lichaam beschermen tegen ziekte. Deze 'natuurlijke zuiveringsverbinding' (glycosiden) is te vinden in een breed scala van planten en binden met cholesterol, zodat het niet kan worden geabsorbeerd in het systeem en wordt uitgescheiden uit het lichaam.

Onderzoekers van het Pasteur Institute and the Scientific Society of Paris hebben Yerba maté onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat het nagenoeg alle benodigde vitaminen en mineralen bevat voor een gezond leven en speelt een zeer belangrijke rol in het cel regeneratieproces.

Door alle benefits is het een zeer populaire thee onder topvoetballers zoals Ronaldo, Messi, Suarez, Pogba, Griezmann.

How to... make a delicious cup of Yerba Maté tea?
Benodigdheden voor het maken van de Yerba Maté:
Yerba (thee), maté (beker), bombilla, glaasje koud water en een thermosfles/thee kan met heet (net niet kokend) water.

Vul de maté (drinkbeker) voor 2/3 met yerba (thee). Mocht dit te intens of te mild voor je zijn dan kun je de sterkte van de smaak aanpassen door meer (sterker) of minder (milder) yerba te gebruiken.

Plaats je hand plat op de opening van de maté, keer de hele beker om, schud deze even goed door elkaar. Draai de beker weer om en haal je hand van de opening. De fijne deeltjes van de yerba liggen nu op je hand en kan je afvegen. Schud nu de maté zodanig dat de yerba aan één kant van de maté ligt, zodat er aan de andere kant een holte ontstaat.

Hou de maté gekanteld en schenk een beetje koud water in de holte. Dit is om de antioxidanten te beschermen. Schenk niet te veel water, de bovenkant van de yerba mag niet nat worden.

Laat de maté een paar minuten gekanteld staan totdat de yerba het water heeft geabsorbeerd. Je kunt de maté bijvoorbeeld even op de bombilla (rietje) laten steunen.

Leg je duim op de bovenkant (mond) van de bombilla zodat deze afgesloten is. Duw dan het filtergedeelte van de bombilla naar de bodem van de maté in het holle gedeelte.

Schenk heet (net niet kokend) water in het holle gedeelte net onder de rand van de maté.

Enjoy your Yerba Maté!

Als je 'lucht' opzuigt dien je weer heet water in de maté te schenken. De eerste 2 yerba maté's zijn vrij sterk en bitter. De smaak zal milder worden naarmate je vaker water inschenkt. Vervang de yerba als dat nodig mocht zijn.

Where do you store your tea?
De losse thee bewaar je makkelijk in de daarvoor bestemde Café Couture recyclebare bewaarblikken. Deze zijn licht- en luchtdicht.

Meer info over deze blend...
Het zit boordevol natuurlijke voedingsstoffen en antioxidanten!

Vitamine: A, C, E, B1, B2, Niacine (B3), B5, B-Complex

Mineralen: calcium, mangaan, ijzer, selenium, nikkel, kalium, zink, magnesium, fosfor
Andere verbindingen: vetzuren, chlorofyl, flavonolen, polyfenolen, saponinen, spoorelementen, anti-oxidanten, pantotheenzuur en 15 aminozuren.

Overige informatie
Inhoud: 100 gram (refill)
Ingrediënten: Ingrediënten: Brazilian mate, bos aardbeiblad, appelblokjes, mango vlokken, aroma, bananenchips (banaan, kokosolie), sinaasappelschil, goudsbloem bloesem
Categorie: yerba maté
0 sterren op basis van 0 beoordelingen