CUSTOMIZE YOUR TEA & COFFEE CARD
YOUR TEAM WITH OUR SHIRTS? ASK US!
CREATE YOUR OWN ORGANIC COLDBREW ICE TEA
  • Informatie
  • Reviews

Ben jij er klaar voor om je eigen pure matcha te maken? Met deze set heb je tools waarmee je aan de slag kunt! Neem er net als de zenboeddhisten uit Japan de tijd voor en geniet vervolgens van de enorm aardse, pure en lekkere smaak.

Het bereiden van de matcha is een eeuwenoude Japanse traditie. Zenboeddhisten uit Japan kwamen tijdens hun reizen door China in aanraking met matcha. Daarna hebben de boeddhisten hun eigen tradities en productiemethoden ontwikkeld.

Deze set bestaat uit één bamboe lepel, één whisk en een whisk houder.

Het is erg belangrijk om de whisk in de houder terug te zetten om de bamboe 'haartjes' in vorm te houden en op die manier blijf je de heerlijkste matcha maken.

How to... make the best matcha?
Neem met de bamboe stick maximaal 4 gram matcha en doe dit in de matcha bowl. Doe een klein scheutje water (70°C) in de matcha bowl, meng vervolgens met de whisk de matcha en het water tot een smeuïg geheel. Dit wordt ook wel het 'borstelen' genoemd. Voeg nogmaals water toe (maximaal 100 ml) en met de whisk klop je de matcha op vanuit de losse pols tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Hierbij maak je een beweging in de vorm van een 'M' en is het belangrijk dat de whisk de bodem van de matcha bowl niet raakt.

How to... keep this complete set in the best condition?
Spoel de bamboe lepel en de whisk na gebruik af onder lauwwarm water. Gebruik bij de bamboe lepel en de whisk nooit zeep en we raden het ook zeer af om de bamboe lepel en de whisk in de vaatwasmachine te doen.
De whisk holder kun je afwassen met een beetje afwasmiddel, het is daarbij wel belangrijk om de whisk holder vervolgens af te drogen zodat er geen vocht intrekt.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen