CUSTOMIZE YOUR TEA & COFFEE CARD
YOUR TEAM WITH OUR SHIRTS? ASK US!
CREATE YOUR OWN ORGANIC COLDBREW ICE TEA
  • Informatie
  • Reviews
  • Product Tags

Deze eerste pluk Japanse groene thee wordt gemaakt van jonge verse Tencha theeblaadjes. Deze Premium matcha wordt slechts één keer per jaar met de hand geplukt.

Welcome to the Matcha Paradise!

Het groene goud... dat is hoe we deze ceremonial matcha noemen. Naast dat het supergezond is, is het ook een unieke ervaring voor je smaakpapillen. Een aardse, zachte smaak.
Vergeet hierbij niet de complete matcha set toe te voegen aan je bestelling... dan kun je direct beginnen met het reinigen van je lichaam en geef je je lichaam ook nog eens een goede energy boost!

Wat is premium matcha en waar komt het vandaan?
Bij de premium kwaliteit matcha worden de topjes van de theebladeren gebruikt. De smaak is fris en subtiel.
Het bereiden van de matcha is een eeuwenoude Japanse traditie. Zenboeddhisten uit Japan kwamen tijdens hun reizen door China in aanraking met matcha. Daarna hebben de boeddhisten hun eigen tradities en productiemethoden ontwikkeld.

De lentepluk van de tencha wordt met de hand gedaan. Handgeplukte tencha is echter een rariteit, aangezien het erg arbeidsintensief is. Daarom is deze matcha zo speciaal. Deze plantage wordt ook maar één keer per jaar geplukt. In de zomer worden de plantages wel nog "getrimd", zodat ze niet gaan woekeren, maar groeien dan rustig verder tot de volgende lentepluk.
14 tot 28 dagen voor de oogst worden de theestruiken voor 90% overschaduwd door dekzeilen. In de schaduw maken de bladeren dan extra chlorofyl en aminozuren aan. Daarna worden ze door ambachtelijke granieten molens vermalen tot een ultra fijn smaragdgroen poeder. Dit poeder bevat geen stengels of nerven meer maar bestaat uitsluitend uit ‘bladvlees’.

Afkomstig van een vulkanische ondergrond, waar het ideaal is om thee op te verbouwen. De lucht en het water zijn er enorm zuiver en de rijke vulkanische ondergrond (shirasu), in combinatie met de zware "fog" dat de velden overdekt, zorgen ervoor dat de blaadjes in de winter niet bevriezen, maar ook dat het zonlicht natuurlijk wordt gefilterd. Zo doet de fotosynthese heel erg mooi zijn werk, wat resulteert in een romige, zachte, umami smaak die matcha zo kenmerkt. Deze theeboer is gespecialiseerd in thee. Hij kent zijn plantages door en door en volgt het ritme van de natuur, kijkt naar de verandering van het weer, hoe zijn grond erbij ligt om zo de beste kwaliteit te kunnen leveren. Hij leeft zelf volgens het ritme van de natuur.
De échte matcha kan alleen afkomstig zijn uit Japan, specifiek uit de streek Uji Japan!Waarom is matcha nog beter dan groene thee?
Matcha heeft 10 tot 15 keer meer inhoudsstoffen dan groene thee, het geeft je een energy boost gedurende drie tot zes uur en daarbij reinigt het je lichaam op natuurlijke wijze.

The benefits...
Matcha zorgt met zijn gigantische lading antioxidanten voor een gezonde stofwisseling van het lichaam. Het gaat zogeheten vrije radicalen (die in ons lijf komen door stress, luchtverontreiniging en roken) tegen.
Dankzij zijn aminozuren helpt het met het opbouwen van eiwitten en spierweefsel, die op hun beurt weer essentieel zijn voor groei, herstel en de instandhouding van huid, spieren, organen, botten, haar en nagels. Het geeft, dankzij de theïne, ook een opgewekt gevoel van drie tot zes uur.
Matcha bevat ook mineralen en vitaminen (A, B-complex, C, E en K), chlorofyl en is een bron van voedingsvezels (want je drinkt het hele blad in poedervorm).
Matcha bevat geen calorieën. Omdat matcha een poedervormige groene thee is heeft het alle voordelen van groene thee, maar dan in een hogere graad.

How to... make the perfect matcha?
Neem met de bamboe stick maximaal 4 gram matcha en doe dit in de matcha bowl. Doe een klein scheutje water (70°C) in de matcha bowl, meng vervolgens met de whisk de matcha en het water tot een smeuïg geheel. Dit wordt ook wel het 'borstelen' genoemd. Voeg nogmaals water toe (maximaal 100 ml) en met de whisk klop je de matcha op vanuit de losse pols tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Hierbij maak je een beweging in de vorm van een 'M' en is het belangrijk dat de whisk de bodem van de matcha bowl niet raakt.

Where to... keep your matcha?
Na het openen van de verpakking, bewaar je de matcha op een donkere en koele plek. De koelkast is hier zeker geschikt voor.

WAARSCHUWING (!)

Niet geschikt voor:
  • bij ziekte (griep);
  • indien zwanger of het geven van borstvoeding;
  • bij bepaalde hartaandoeningen, hart & vaatziekten;
  • in combinatie met bepaalde medicatie en/of chemokuur;
  • in geval dat u gevoelig bent voor cafeïne of theïne;
  • niet na 16.00 uur 's middags innemen;
  • niet op een nuchtere maag innemen.

Overige informatie
Inhoud: 40 gram

Certificaat! Zoals de slogan van Café Couture al zegt 'we blend the best for the best', wij geven om jouw gezondheid en streven naar het maken van de beste producten. Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen